Corona App Antwoorden

Op deze pagina zijn de antwoorden van de opdrachten te vinden.

Laat je niet ontmoedigen als je een andere oplossing hebt. Vaak zijn er meerdere goede mogelijkheden om een “programmeeruitdaging” te lijf te gaan.

Klik in de voorbeelden op de “reactie” om extra uitleg te krijgen.

 

Radio afstandsbepaling

Met twee echte micro:bits kan je onderzoeken bij welke sterkte van het ontvangstsignaal de afstand ongeveer 1,5 meter is.

https://makecode.microbit.org/_cFEW9fWgPHar

 

CoronaBesmetMelding1

Het wordt natuurlijk leuk als één iemand Covid19 heeft en anderen kan besmetten. Er zijn vele manieren te bedenken hoe dit kan. In dit voorbeeld gebeurt dat met de hoofdletter B toe te voegen aan de naam die over gezonden wordt. Natuurlijk moeten leerlingen hun naam dan met een kleine letter schrijven

https://makecode.microbit.org/_dVTbzJRze9uP

 

Te dichtbij tijdmeting

De GGD hanteert 15 minuten te dicht bij als norm. In dit voorbeeld hoe je die tijd kunt meten. De micro:bit heeft een milliseconden klok. Deze klok start elke keer als je hem aanzet of reset.

https://makecode.microbit.org/_EHFW6xRvr7vH

 

Corona enkel hit lijst

Als je wilt tellen hoeveel mensen op een dag te dichtbij zijn gekomen moet je niet twee maal dezelfde persoon mee tellen. Hoe doe je dat nu? Je moet de personen bewaren in een lijst en elke keer kijken of de “te dichtbij persoon” in de lijst staat. In dit voorbeeld bewaren we het unieke serienummer die elke micro:bit heeft. Het onthouden van namen van personen kan ook, maar het is iets lastiger zo een lijst te controleren.

https://makecode.microbit.org/_0id4RoJ9fgCq