De micro:bit KETTINGREACTIE

Met de radiofunctie kunnen verschillende micro:bits elkaar gegevens sturen. Dus ook kan de ene micro:bit een signaal sturen die een andere micro:bit start, . . . . die weer een andere start enzovoort. De kettingreactie is hiermee geboren!

Met de hieronder aangeboden code wordt dat wat makkelijker. Vul enkel jouw unieke “mijnvolgordenummer” in en schrijf een eigen code van wat jij in de kettingreactie wilt laten zien.

Als je de ketting eerst wil testen, verander dan enkel het “mijnvolgordenummer” en druk bij het hoogste nummer op A+B. Het voorbeeldprogramma wordt dan uitgevoerd.

1 :      Klik op  en volg de stappen hieronder (of klik hier).

2 :     Vul je eigen unieke nummer in  (rode pijl)

3 :     Haal de voorbeeld code weg zodat een lege functie ontstaat ( zwarte pijl). Maak hierin je eigen unieke code !  Let wel op dat je geen oneindige lus maakt, want dan komt diegene na jou nooit meer aan de beurt !

4 :     Als iedereen klaar is, druk dan op beide knoppen ( A + B ) van het hoogste nummer  in de reeks om de kettingreactie te starten. Die begint dan bij het laagste nummer. Als alle micro:bits geweest zijn begint hij zo opnieuw.

Als er micro:bits uitvallen is dat niet erg. De kettingreactie slaat dat nummer dan automatisch over. Je kunt altijd een micro:bit toevoegen door een hoger volgordenummer te kiezen en de reeks daarmee te starten!

Speciale radiocode om andere micro:bits in de ketting iets te laten doen !! 

Met “0” reageren alle micro:bits in de ketting. Met een speciaal nummer kan je er één laten reageren.

Voor een versie met meer mogelijkheden klik hier.

Handig om te weten:

  • Rechts (van de zichtbare code) staat de “kettingreactiecode”. Als je hier iets in veranderd werkt de ketting mogelijk niet meer.
  • Je kunt de drukknoppen A en B gewoon gebruiken, maar de optie ze beide tegelijk in te drukken is al door de kettingreactie gebruikt .
  • Alle micro:bits tegelijk 5 seconden hun nummer laten zien kan met deze code :

Veel plezier !