De boktorrobotica is uitermate geschikt voor de onderbouw havo vwo (klassikaal aanbod) (klassikaal vmbo nog niet getest).
Bijvoorbeeld in projectonderwijs. In één uur per week (36 weken) kunnen de leerlingen het hele programma doorlopen van schakeling ontwerpen tot programmeren in Basic.
Indien het zelf bouwen wordt overgeslagen volstaat een 15 lessen. Men kan dan een aantal exemplaren van de PICAXE-20X2 Microbot bestellen. Een goedkoper alternatief kan zijn de School Project Kits.
Geïntegreerd in reguliere lessen:
In de technieklessen kan het maken van de robot worden geïntegreerd, in de informatica- wiskunde of extra lessen kan het programmeren worden uitgevoerd. Oriëntatie op de toekomst kan bij maatschappijleer of als opstel bij Nederlands.
Voor de onderbouw adviseren we met de bouw van de Boktor te beginnen en de oriëntatie op de veranderingen in de toekomst later te doen (klas 3).
Mogelijkheid:
- klas 1 : bouw onderstel (incl, bedenken van de schakeling) [10 tot 20 lessen]. Op het einde de test. Zie Youtube: https://youtu.be/YgBV0_1aEPw
- klas 2 : programmeren met basic [5 tot 10 lessen. Door extra opdrachten kan dit opgerekt worden.].
- klas 3 : uitbouwen programmeren, voor VWO en geïnteresseerde of β-kiezers Arduino en Raspberry Pi aanbieden [0 tot …. lessen]. Oriëntatie op de toekomst [2 tot 4 lessen en huiswerk]
- bovenbouw : vakspecifiek aanbod (plan om dit te ontwikkelen voor natuur- en scheikunde) en eventuele toepassingen in profielwerkstuk.
Ga naar globale opbouw.